Milloin on hyvä hetki kunnostaa polttoöljysäiliö

Lue Blogi -kirjoitus farmtoolsfi: Milloin on hyvä hetki kunnostaa polttoöljysäiliö. 

Milloin on hyvä hetki kunnostaa polttoöljysäiliö

Kunnostukseen liittyen saamme asiakkailtamme ilahduttavan määrän kysymyksiä, niin puhelimitse, sähköpostilla kuin sitten messutapahtumissakin.   Moni säiliön kunnostukseen liittyvä asia ratkeaa nopeasti ja tilannekartoitus saadaan keskustellen mukavasti tehtyä.

Kuitenkin, keskustelussa tullaan aina jossakin vaiheessa siihen pisteeseen, mihin on vaikea asiakkaan puolesta ottaa varmuudella kantaa.   Eli, milloin on säiliön kunnostusreissulle lähettämisen sopiva ajankohta.  Toivon mukaan tämän kirjoituksen avulla helpottuu päätöksenteko ja arvio siitä, milloin aika alkaa olla viimeistään hoitaa asia kuntoon.

spring-4194664_960_720

Polttoöljysäiliön toimittaminen kunnostukseen on helppoa ja suhteellisen nopeaa.  Tehdasmainen kunnostus tarkoittaakin sitä, että säiliö noudetaan säiliötehtaalle ja palautetaan noutopisteeseen kunnostuksen jälkeen.  Tähän operaatioon pitää varata sopivasti aikaa ja se tarkoittaa, että säiliö on pois käytöstä useamman viikon.   Kunnostusajankohdan valinta onkin siksi hyvin oleellinen, jotta tilan työt sujuvat parhaalla mahdollisella tavalla myös säiliön kunnostusreissun ajan.

Tässä muutama vinkki, milloin säiliö on hyvä toimittaa kunnostukseen.

1.Kun säiliö on tyhjä

Kun säiliö on seuraavan kerran tyhjä, avaa tarkastusluukku ja tarkista säiliön sisäpuolen kunto.  Mikäli epäilet sisäpuolessa syöpymää, on todennäköistä että säiliö tulee toimittaa kunnostettavaksi.

Mikäli sisäpuoli on hyvässä tai kohtuullisen hyvässä kunnossa, niin suorita normaalit puhdistus- ja huoltotoimenpiteet, näistä löytyy tarkempia ohjeita aikaisemmista kirjoituksistamme.  Merkitse ajankohta itsellesi ja ajoita seuraava sisäpuolen tarkastusaika noin 1- 2 vuoden päähän.   Pohdi silloin uudelleen säiliön kunnostustarve.

2. Kevättöiden jälkeen 

Keväällä ja syksyllä polttoöljysäiliöt ovat tilalla täysimääräisesti käytössä.  Ennen syyskauden alkua on tärkeää huolehtia, että säiliöt ovat niin sanotusti tikissä.

Mikäli käytössäsi on useampia säiliöitä, ja jokin näistä käyttämistäsi säiliöistä on yli 15 vuotta, niin käytä kyseisen säiliön polttoöljyt ensimmäisenä.  Kesällä on todella hyvä käyttää säiliö peruskunnostuksessa. Arvioi toki säiliön kunto ensin kohdan 1. Mukaisesti.

3. Epäilet säiliön kuntoa

Polttoöljysäiliö ruostuu salakavalasti sisäpuolelta vuosien saatossa.  Säiliön kuntoa tulisi tarkkailla säännöllisesti niin sisäpuolelta kuin ulkopuoleltakin.  Tämän avulla saa faktatietoa asiasta sekä selvyyden.

Pelkästään tyyppikilven iän perusteella ei ole täysin selvää, onko säiliö jo käyttöikänsä päässä.  Hyvin vanhojen säiliöiden valmistuksessa on paljon eroja niin ainevahvuuksien, valmistuksen laadun kuin turvallisten varusteiden osalta.

Usein kuitenkin se oikea hetki on viimeistään käsillä, kun säiliönomistaja jo itse alkaa pohtia, mikä se säiliön oikea kunto onkaan.   Epäilysi säiliön asianmukaisesta kunnosta on jo selkeä merkki siitä, että varaudu toimittamaan säiliö mahdollisuuksien mukaan pian kunnostukseen.   Varaudu myös siihen, ettet voi tilata siihen polttoöljyä enää turvallisesti

Muistathan vielä nämä faktat:

  • Keväällä havaitaan enemmän säiliövuotoja kuin muina vuodenaikoina, koska talven lämpötilaerot rasittavat vanhoja säiliöitä paljon.
  •  Säiliön säännöllinen omatarkastus on tärkeää.
  • Farmarisäiliön kunnon tarkkailu on kiinteistönomistajan vastuulla.  Näistä lisätietoja esimerkiksi Ely-keskuksen julkaisemasta Farmaritiedotteesta. 

Suuntaa-antavan arvion kunnostuksen hinnasta saat heti jo puhelimitse, voit myös lähettää säiliön tiedot meille info@farmtools.fi .  Voit lähettää myös muutaman kuvan arvion tueksi, yksi kuva niin että säiliö näkyy kokonaan ja yksi kuva mahdollisesti tyyppikilvestä.   Annamme nopeasti arvion kunnostustarpeesta sekä hinta-arvion työstä sekä suosituksen tarvittavista turvallisuutta lisäävistä varusteista.

Autamme Sinua mielellämme kaikissa säiliön peruskunnostukseen liittyvissä asioissa  – olethan yhteydessä!

FARMEX-peukku2-150x150

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s